Новини

Назад

Звернення до депутата: Андрій Федай допоміг пенсіонерці отримати державні виплати

09 серпня 2017, 15:07
754
Діяльність депутатського корпусу

До депутата Андрія Федая звернулася мешканка Лівобережного району з проханням допомогти їй повернути невиплачену пенсію за два місяці.

Ніна Юхимівна самотня літня жінка, зараз її опікає троюрідна сестра. Після смерті чоловіка минулого року вона переїхала жити із Запоріжжя до Маріуполя. Через це і сталася колізія з виплатою пенсії. Останній раз в Запоріжжі їй дали гроші за квітень, а в Маріуполі почали виплачувати вже з липня. «Ось вже рік я намагаюся добитися від Пенсійного фонду, куди поділася моя пенсія за травень і червень 2016 року. Черги величезні, вистояти я їх просто не в змозі. Ось вирішила звернутися до депутата. Думала, якщо не допоможе, то все, залишу цю затію. Нехай забирають мою пенсію!», - розповідає Ніна Юхимівна.

Андрій Федай підключився до вирішення проблеми. Депутат написав запити до Пенсійних фондів Маріуполя і Запоріжжя. Під час перевірок, які зробили  з цього питання співробітники Пенсійного фонду, вдалося з'ясувати, що, окрім проблеми невиплати за два місяці минулого року, Ніні Юхимівні неправильно був нарахований розмір пенсії у зв'язку з втратою годувальника.

Завдяки втручанню депутата вдалося привести пенсійну справу у відповідність, і Ніна Юхимівна вже в серпні отримає пенсію в повному об'ємі, а також за травень і червень минулого року.

«Кожному, хто звертається до мене, я намагаюся допомогти. На превеликий жаль, не завжди вдається, особливо коли йдеться про пенсії. Тому ця ситуація не могла не порадувати», - прокоментував Андрій Федай.