Новини

Назад

Від створення «Соляної печери» до «STEAM-лабораторії»: в Маріуполі визначені переможці «Бюджету громадської участі»

03 грудня 2019, 15:01
952
Суспільство, Економіка

У Маріуполі пройшло третє засідання експертної ради з розгляду проектів «Бюджету громадської участі». На ньому затвердили проекти, які будуть реалізовані в 2020 році. Переможців обрали жителі шляхом голосування.

Всього було винесено на розгляд 124 проекти. Найбільш популярними категоріями серед жителів міста виявилися: благоустрій / обладнання навчальних закладів, створення спортивно-розважальних майданчиків, поліпшення дорожньої інфраструктури та освітлення.

Переможців визначило голосування. У ньому взяло участь понад 7,5 тисячі осіб.

«Це в п'ять разів більше, ніж в минулому році. Даний показник свідчить про те, що програма ефективно працює. Жителі в неї вірять і бачать результат. Нам це важливо, оскільки «Бюджет громадської участі» орієнтований на залучення людей до процесу трансформації Маріуполя», - зазначив заступник міського голови Сергій Орлов.

Серед переможців - шість великих і 24 малих проектів. Останні були рівномірно розподілені по районах міста. В ході засідання, завдяки отриманій економії коштів, було вирішено реалізувати ще один великий проект і три малих, які набрали найбільшу кількість голосів.

Серед великих проектів лідерами стали пропозиції щодо встановлення сцени, благоустрою та знесення старої будівлі біля школи №15, придбання корпусів яхт до міського водно-спортивного комплексу, придбання акустичного обладнання в музичну майстерню для талановитих дітей в Приморському районі. А також з реконструкції пляжної зони в Приморському районі, придбання STEAM-лабораторії в школу №68 і впровадження роздільного збору відходів в ОСББ міста.

Серед переможців у номінації малих проектів - створення «Соляної печери» в школі №63, створення спортивного простору в садку №84 і установка зовнішнього освітлення по провулку Січневий.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.