Новини

Назад

Вадим Бойченко про підсумки сесії та розвиток Маріуполя

15 грудня 2017, 17:38
1233
Суспільство, Сесії міської ради

Після сесії міської ради мер Маріуполя Вадим Бойченко відповів на питання журналістів. Він розповів про підсумки сесії і окремих планах розвитку міста.

Міський голова розповів, що бюджет Маріуполя на 2018 рік був прийнятий в короткі терміни. До нього прив'язана і прийнята на сесії Програма соціально-економічного розвитку.

«Ми прийняли рекордний бюджет розвитку, який дає нам можливість реалізувати наші амбітні плани в рамках стратегії розвитку Маріуполя. Це дає нам можливість з найближчого часу почати оголошувати тендери та реалізовувати стратегію в рамках затвердженого бюджету та ПСЕР»,
прокоментував підсумки сесії Вадим Бойченко.

Міський голова також розповів про зростання середньої заробітної плати на комунальних підприємствах. Відзначивши, що сьогодні Маріуполь створює ринок праці, стимулюючи інші підприємства також піднімати рівень зарплати. «Я хочу, щоб рівень середньої заробітної плати в Маріуполі займав лідируючі позиції в Україні», - додав мер.

Підводячи підсумки року Вадим Бойченко розповів, що не вдалося знайти необхідну кількість підрядних організації для реалізації всіх планів. Крім того, не всі підрядники відповідально підходять до реалізації проектів, тому необхідно більш детально прописувати технічне завдання.

Також міський голова повідомив про проект з будівництва сортувальної лінії на ТПВ. Вона дозволить продовжити термін служби полігону і використовувати легкі фракції ТПВ як вторинної сировини. Маріуполь продовжує працювати над картою збору сміття і його морфології, що дає підстави сформувати технічне завдання на потенційне будівництво сміттєпереробного комплексу. Місто працює в даному напрямку з французьким партнером.

Говорячи про децентралізацію, мер підкреслив, що він вірить в цю реформу.

«Розвиваючи міста, ми розвиваємо нашу країну. Держава, в свою чергу, повинна думати про економіку країни, відкривати нові підприємства і давати новий виток розвитку України. Необхідно по максимуму віддавати повноваження на місця, щоб ми по максимуму отримували тут результат»,
підсумував Вадим Бойченко.