Новини

Назад

Вадим Бойченко обговорив з істориками та представниками освіти подальший розвиток Маріуполя

31 березня 2021, 08:42
1185
Суспільство, Освіта

Міський голова Вадим Бойченко зустрівся з представниками сфери освіти та історико-культурного співтовариства. На зустрічі обговорили питання, що хвилюють громаду, способи їх вирішення і плани з розвитку Маріуполя.

Зокрема, питання будівництва приватного технічного університету біля Міського парку. Мер підкреслив, що йому важливо в цьому питанні почути думку всіх сторін. Він готовий стати гарантом конструктивної дискусії між громадськістю, експертами та бізнесом.

«Сьогодні бачимо, що тема будівництва нового технічного вузу викликає дискусію. У цьому питанні важливий конструктивний діалог. Для нас ключове - нові можливості для молоді та відродження історичного вигляду Міського саду», - підкреслив Вадим Бойченко.

Представники освіти, серед яких були керівники чотирьох ліцеїв міста, підтримали ініціативу відкриття нового технічного вузу на місці старого, аварійного будинку біля Міського саду. Присутні відзначили, що це відкриє нові можливості для маріупольської молоді. Також наголосили на важливості діалогу шкіл з вищими навчальними закладами, який дозволить створити єдиний освітній простір в місті.

«Цей проєкт важливий для наших учнів. Він дозволяє їм бачити перспективи у рідному місті. Маріуполь при цьому зможе стати студентським містом», - зазначила директор Технологічного ліцею Вікторія Бондарєва.

Представники історичної спільноти наголосили на важливості збереження особливостей Міського саду. Вадим Бойченко підтримав пропозицію віднести важливі історичні будівлі на прилеглій території до об'єктів культурної спадщини. На завершення міський голова озвучив ініціативу провести ряд панельних дискусій, на яких обговорять всі питання, пов'язані з будівництвом нового вузу та відродженням парку.

«Впевнений, спільно ми зможемо знайти правильне рішення. Оскільки мета у нас спільна - розвиток Маріуполя. Це наш рідний дім і всі ми хочемо, щоб наше місто ставало краще», - резюмував Вадим Бойченко.