Новини

Назад

У терцентрі Центрального району працюватиме соціальна перукарня та ательє

18 жовтня 2017, 16:51
1063
Соціальне забезпечення, Житлово-комунальне господарство

У Територіальному центрі соціального обслуговування Центрального району відбувається капітальний ремонт. На реалізацію проекту виділено більше 3,5 мільйонів гривень з міського бюджету. На якість виконання робіт подивилася заступник міського голови Ксенія Сухова.

На даний момент підрядна організація вже замінила всі інженерні мережі, дверні та віконні блоки, демонтувала аварійні перегородки. Зробила бетонну стяжку підлоги першого поверху, покрила її плитами та лінолеумом. Будівельники обшили стіни гіпсокартоном, здійснили штукатурно-малярні роботи, пофарбували та оздобили шпалерами. Також замінили санітарно-технічне обладнання.

Ксенія Сухова зауважила, що міський голова  Вадим Бойченко поставив завдання наповнити терцентр новим сенсом. У закладі повинна бути соціальна перукарня та ательє, завдяки яким відвідувачі центру зможуть зекономити свої витрати.

«На жаль, люди опинились у важкій життєвій ситуації. Ми повинні допомагати їм не тільки у психологічному плані, а й створювати належні умови. Такі соціальні послуги просто необхідні задля економії їх коштів, які можна витратити на оплату комунальних послуг або купити продукти», - підкреслила Ксенія Сухова.

Директор терцентру Ганна Камаралі звернула увагу на вибір кольорової гами для стін. За її словами, обирали світлі кольори, щоб люди похилого віку почували спокій та безпеку. Також вона додала, що у закладі працюватиме їдальня, актова та спортивні зали, комп’ютерна кімната для слухачів Університету третього віку.

У рамках міської програми «Доступне місто» санітарну кімнату обладнають з урахуванням потреб маломобільних громадян.