Новини

Назад

У Маріуполі з'явився однойменний хокейний клуб

28 серпня 2020, 14:54
2165
Суспільство, Спорт

Сьогодні, на сесії міської ради, депутати підтримали рішення про створення в місті хокейного клубу «Маріуполь». Ініціатива - логічне продовження підписаного Меморандуму про співпрацю між муніципалітетом і Фондом Бориса Колеснікова. Нагадаємо, в рамках меморнадума в Лівобережному районі вже на завершальній стадії будівництво Льодової арени.

Тепер, маріупольські діти зможуть освоювати зимові види спорту - хокей і фігурне катання. Відвідувати секції зможуть близько 500 юних маріупольців. Також в місті відкриється близько 100 додаткових вакансій.

Перспективою популяризації даного спорту в регіоні стане і власний хокейний клуб. Міський голова Вадим Бойченко висловив надію на те, що коли-небудь ХК «Маріуполь» стане володарем чемпіонського титулу.

Будівництво льодової арени в Маріуполі - це унікальний для міста приклад партнерства приватного бізнесу і муніципалітету. Ми підвели необхідні комунікації, інвестор побудував спортивний об'єкт і тепер у наших дітей з'явиться додаткова можливість освоювати нові види спорту. А у інших хокейних клубів з'явиться гідний конкурент,
підкреслив міський голова.