Новини

Назад

У Маріуполі встановили пост вимірювання атмосферного повітря

05 серпня 2020, 16:21
893
Екологія

Автоматизований пост вимірювання повітря встановили по вулиці Сеченова, 60. З його допомогою будуть вимірювати, обробляти і автоматично передавати інформацію стосовно забруднення атмосфери. На відкритті були присутні заступник міського голови Сергій Захаров, начальник управління з питань екології Ваагн Мнацаканян та члени комісії з питань здійснення державного моніторингу.

«Це європейське обладнання, що дозволяє оперативно і точно проводити моніторинг стану атмосферного повітря. Пост працює в режимі 24/7 за інгредієнтами: зважені речовини, оксид азоту, вуглецю, сірки та сірководню», - розповів Ваагн Мнацаканян.

На сьогодні проводяться пусконалагоджувальні роботи для виведення даних в обласну систему екомоніторингу. До першого вересня результати повинні з'явитися в європейській базі екологічного моніторингу. Для забезпечення безпеки встановлені камери відеоспостереження.

Ваагн Мнацаканян додав, в рамках підготовки Програми охорони навколишнього середовища міста до 2030 року передбачено внесення окремим розділом програми екологічного моніторингу. Тут буде прописано, де необхідно встановити пости, куди повинні надходити дані.

У планах - в наступному році встановити ще один автоматизований пост на перетині великих транспортних магістралей. Остаточна локації буде визначена пізніше.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.