Новини

Назад

У Маріуполі вперше приймали клятву курсанти Донецького юридичного інституту

08 вересня 2017, 12:36
2530
Суспільство, Освіта

Сьогодні в Маріуполі пройшло урочисте посвячення в курсанти «Академії поліції» Донецького юридичного інституту. Клятву курсанта прийняли 48 осіб, половина з яких - маріупольці. Привітали майбутніх поліцейських міський голова Вадим Бойченко, голова обласного управління поліції в Донецькій області Віталій Невгад та радник Міністра внутрішніх справ України Іван Марченко.

Мер привітав курсантів з тим, що вони встали на шлях захисту правопорядку. Він зазначив, що з кожним відкритим вузом у Маріуполі закладається надійний фундамент сучасного та перспективного міста.

«У цьому році ми зуміли зробити великий крок вперед та відкрити двері трьох нових вищих навчальних заклади в нашому місті. Ми це робимо для молоді, яка зробила свій вибір вже в цьому році на користь Маріуполя. Ми це робимо, щоб місто жило і рухалося вперед! А без вас, молодих, талановитих, сильних та амбіційних - це неможливо. Тому ми інвестуємо в нашу молодь»,
підкреслив Вадим Бойченко.

Начальнику головного управління Національної поліції в Донецькій області Віталію Невгаду приємно, що вуз-переселенець відкрив свої двері в Маріуполі: «Це знаменна дата для нас усіх. Бажаю вам стати гідними поліцейськими. Щоб клятва курсанта переросла в присягу, якій ви будете вірні усе своє життя, несучи погони та захищаючи державу, її громадян».

За словами ректора Донецького юридичного інституту Віктора Бесчастного, сьогодні курсанти вперше в історії вузу склали клятву  курсанта Донецького юридичного інституту. Він також подякував міському голові Маріуполя за допомогу в переїзді вищого навчального закладу та створення гідних умов для навчання молоді.

«Ви сьогодні зробили той вибір, який дозволив почати у Маріуполі навчальний рік. Це ваш перший крок – буде важливим та необхідним для Маріуполя, Донецького державного інституту та Донецької області.  Я думаю, що ми з гордістю разом з вами зробимо, щоб ви стали гідними поліцейськими Національної поліції», - зазначив ректор, звертаючись до курсантів.

Радник Міністра внутрішніх справ України Іван Марченко також приєднався до привітань.  За його словами курсанти вибрали професію, метою якої є служити та захищати: «Кожен з вас може і зобов’язаний бути сильним, сильнішим ніж усі інші для того, щоб захистити того, хто слабкіший, того, хто цього потребує, захистити тут свою країну. Це місія поліцейських!»

У цей день відзначили курсантів, які вже встигли відзначитися. А Вадиму Бойченко передали свідоцтво того, що він став головою наглядової ради Донецького юридичного інституту.

У свою чергу, курсанти – подякували усім, хто доклав зусиль, щоб вони вчилися у Маріуполі. Вони пообіцяли сумлінно виконувати обов’язки поліцейського Національної поліції України і у майбутньому гідно носити офіцерське звання, захищаючи права та свободи громадян України.