Новини

Назад

У Маріуполі виступлять відомі італійські барокові ансамблі та солісти

18 вересня 2017, 13:18
967
Культура, Анонси міських заходів

З 15 вересня по 3 жовтня Посольство Італії та Італійський інститут культури в Україні у співробітництві з Міністерством культури України представляють Четвертий фестиваль італійського музичного бароко в Україні «ITALIA FESTIVAL BAROCCO» – спільний італійсько-український проект під художнім керівництвом Нансі Мілезіс Романо.

У 2017 році фестиваль організовано у співробітництві з престижним Міжнародним фестивалем старовинної музики «Milano Arte Musica» та з українськими провідними культурними інституціями, серед яких: Національна філармонія України, Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського, Одеський академічний театр опери і балету, Харківська та Чернівецька обласні філармонії, Палац культури «Молодіжний» у Маріуполі, Львівський будинок органної та камерної музики, Маріупольський державний університет та Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна.

Фестиваль відкриється 17 вересня в Національній філармонії у Києві та продовжиться по різним містам України. У програмі фестивалю – концерти за участі відомих італійських барокових ансамблів та солістів, які грають на автентичних барокових інструментах, таких як теорба, клавесин, гобой та корнет: два ансамблі «La Venexiana» та «Accademia Bizantina», тріо «L'Arte dell’Arco», диригент та гобоїст Альфредо Бернардіні, органіст Мауріціо Салерно, контр-тенор Раффаеле Пе, диригент та клавесиніст Оттавіо Дантоне.

Концерт у Маріуполі відбудеться 22 вересня о 18:00 у ПК «Молодіжний».​