Новини

Назад

У Маріуполі відкриють перший у Донецькій області центр масової вакцинації

11 червня 2021, 17:30
2417
Медицина

На базі СК «Іллічівець» відкриють центр масової вакцинації, перший у Донецькій області. Він почне працювати вже завтра, 12 червня. По вихідних з 9:00 до 15:00 там можна буде зробити щеплення від COVID-19 без попередньої реєстрації. При собі необхідно мати лише паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон.

«Маріуполь лідирує у області по кількості вакцинованих. Це позитивно впливає на загальну статистику захворюваності у місті. Відкриття центру зробить процедуру вакцинації більш доступною та комфортною. Кожен охочий може прийти у вихідні у зручний час та зробити щеплення», - зазначила заступниця міського голови Олена Парамонова.

Здійснювати вакцинацію у цьому центрі будуть мобільні медичні бригади, препаратом CoronaVac. Саме він підходить для виїздної імунізації. Вакцина випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання вакцини +2 - +8℃, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга. Головний компонент - нежиттєздатні вірусні частинки. Вони не можуть бути збудниками хвороби, але викликають імунну реакцію. Таку класичну технологію використовують для виробництва багатьох інших вакцин.

 Це абсолютно безкоштовна процедура. Перед щепленням людину огляне лікар. На місті чергуватиме швидка допомога. Свідоцтво про вакцинацію будуть надавати після проведення двох щеплень.

 «Статистика захворюваності коронавірусом іде на спад. Проте, щоб не допустити спалаху  нової хвилі восени потрібно вже зараз вакцинуватися. Так, ми збережемо своє здоров’я та подбаємо про близьких. Виробивши колективний імунітет, ми зможемо повернутися до звичного життя», - розповіла директорка ЦПМСД №1 Віолетта Длугоканська.

Цього тижня у місто доставлена нова партія вакцин   – понад 7 тисяч доз. Вже 8337 маріупольців зробили щеплення проти коронавірусу.