Новини

Назад

У Маріуполі урочисто зустріли учасників Дефлімпійських ігор

03 серпня 2017, 11:09
2336
Спорт

До Маріуполя повернулися головні герої останніх двох спортивних тижнів, учасники Дефлімпійських ігор в Туреччині. На залізничному вокзалі їх зустріли заступник голови Донецької ОДА Віктор Ремскій, заступник начальника управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Наталія Точилова, начальник управління спорту Маріупольської міської ради Олексій Казанцев, представники Донецького обласного відділення "Інва-Спорт", а також вболівальники та друзі спортсменів.

У складі збірної України виступали 6 спортсменів з Маріуполя: Марина Погорєлова, Римма Філімошкіна, Євген Нехаев, Олександр Кузнєцов, Євген Полухін і Андрій Погорєлов. Вони виступали в трьох видах спорту - дзюдо, легка атлетика і баскетбол.

У Маріуполі спортсменів та їх тренерів урочисто зустрічали квітами, словами подяки та привітаннями від друзів, родичів, колег, обласної та міської влади. Майоріли прапори, лунали музика та оплески.

Заступник голови ДонОДА Віктор Ремскій зазначив, що результат спортсменів Донецької області один з кращих в країні: «З 24 областей нашої держави саме донецькі спортсмени показали найкращий колективний результат: шість спортсменів, п'ять медалей. Рішенням Донецької облдержадміністрації вам будуть вручені виплати у Краматорську за завойовані перші, другі та треті місця. Ви все разом і ваші тренери отримаєте близько мільйона гривень ».

Начальник управління фізичної культури та спорту маріупольської міськради Олексій Казанцев зазначив, що відповідно до рішення сесії медалістам вручать премії від міського голови Вадима Бойченко: за 1 місце - 16 000 грн; 2 місце - 12 800; 3 місце - 9 600.

Після урочистої частини спортсмени з радістю поспілкувалися з представниками ЗМІ та розповіли, як вдалося достигнути таких високих результатів, а також чому не вийшло реалізувати все задумане.

«Хотіла "золото", але не вийшло. Наступного разу постараюся, і обов'язково отримаю золоту медаль», - говорить Римма Філімошкіна. Дівчина розповіла - було слизько, що не дозволило виконати кидок належним чином.

Нагадаємо, четверо маріупольських спортсменів з Дефлімпійських ігор в Туреччині привезли до рідного Маріуполь 5 медалей різного номіналу:

- Марина Погорєлова завоювала бронзову медаль у ваговій категорії до 70 кг з дзюдо (бронзовим призером вона була і на Іграх 2013 року) та золоту медаль в командних змаганнях серед жінок;

- Римма Філімошкіна завоювала срібну медаль з легкої атлетики в дисципліні метання молота, таким чином, втретє поспіль піднявшись на призовий п'єдестал Дефлімпійських ігор (до цього завоювала срібну медаль в 2009 році та бронзову медаль в 2013 році);

- Євген Нехаев виступив в командних чоловічих змаганнях з дзюдо в категорії до 100 кг, де завоював бронзову медаль;

- Олександр Кузнєцов виступав у складі збірної України з баскетболу, завоювавши бронзову медаль. Відзначимо, що Олександр зіграв у всіх матчах чоловічої збірної України.

Гідно представили Маріуполь і Євген Полухін, який в дисципліні метання молота зайняв 4 місце, та Андрій Погорєлов, виступаючи у ваговій категорії до 100 кг по дзюдо, посів 5 місце.