Новини

Назад

У Маріуполі стартував 49-й Меморіал Макара Мазая

05 вересня 2017, 18:06
1452
Спорт

У спорткомплексі «Іллічівець» почався 49-й турнір  з боксу, Меморіал Макара Мазая. Протягом п’ятьох днів за Кубок України будуть змагатися більше 100 спортсменів в різних вагових категоріях.

Почалося  відкриття Меморіалу з параду учасників, тренерів та суддів. На маріупольському рингу змагатимуться боксери з Донецької, Одеської, Дніпропетровської, Чернігівської, Харківської, Житомирської, Полтавської, Херсонської, Київської, Запорізької, Луганської, Вінницької, Миколаївської, Сумської, Львівської, Черкаської, Хмельницької, рівненської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської областей. Після бурними оплесками відзначили Героя України, маріупольця Володимира Бойко, який доклав чимало зусиль у розвиток спорту Маріуполя. Завдяки йому Меморіал Макара Мазая став одним із найпопулярніших турнірів в Україні та отримав статус «А».

Зі словами привітань до присутніх звернулися перший заступник міського голови Олександр Голтвенко, заступник міського голови Олександр Кочурін та  головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський.

«За часи існування турніру тут з’явилася не одна «зірка» світового боксу. Бажаю учасникам яскравих перемог, знакових боїв. Нехай Меморіал залишиться у вашій пам’яті, як один із  найкращих подій. Маріуполь – спортивне місто», - підкреслив Олександр Голтвенко.

Олександр Кочурін додав, що в місто повертається бокс: «У порівнянні з минулим роком, кількість учасників турніру збільшилася вдвічі. Ми сподіваємося, що змагання будуть набирати обороти й надалі. Всім успіхів та удачі».

Під час урочистостей відзначили донецького спортсмена Максима Пилипця, який виконав норматив Мастеру спорту України міжнародного класу. Посвідчення йому вручив начальник управління з фізичної культури та спорту міськради Олексій Казанцев.

Федерація боксу виразила подяку міському голові, Почесному Президенту Федерації з боксу Маріуполя Вадиму Бойченку, Маріупольській міській раді за допомогу та сприяння проведення турніру.