Новини

Назад

У Маріуполі розширять перелік соціальних сервісів для сімей

28 січня 2020, 09:29
1397
Суспільство, Освіта

Маріуполь продовжує розвивати напрямок соціальних сервісів для сімей. Сьогодні Маріупольська міська рада підписала Меморандум про співпрацю з організацією ЮНІСЕФ в рамках проєкту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді». Мета - організувати більш ефективну систему соціальних послуг в громадах на Сході України.

За словами заступника міського голови Олександр Кочуріна, даний проєкт допоможе визначити ключові точки розвитку в соціальній сфері.

«Можна розвивати і регулярно збільшувати кількість послуг, але не отримуючи зворотний зв'язок, неможливо оцінити реальні результати. Даний проєкт допоможе нам актуалізувати потреби жителів і створити умови для розвитку найбільш значущих для них напрямків», - зазначив Олександр Кочурін.

У свою чергу заступник міського голови Ксенія Сухова підкреслила: «Нам важливо всебічно інформувати населення про всі доступні соціальні сервіси. Хотілося б, щоб нашій громаді допомогли створити комплекс інтегрованих соціальних послуг, де один фахівець буде компетентний і в соціальній сфері, і в сфері освіти, і охорони здоров'я. Важливо - наявність дієвих інструментів і можливостей відреагувати на проблему і знайти комплексні шляхи її вирішення з самого початку».

Основну увагу приділять соціально вразливим групам населення: багатодітні та малозабезпечені сім'ї, сім'ї переселенців і виховуючі дітей з інвалідністю.

Куратор проєкту ЮНІСЕФ Наталія Датченко підкреслила: «Наша мета - забезпечити кожній родині, яка перебуває в складних життєвих обставинах, індивідуальний підхід. Створити комплекс умов для психологічної допомоги таким сім'ям».

Участь в проєкті допоможе місту вивчити потребу громади в певних соціальних послугах. Для фахівців департаменту соціального захисту населення пройде ряд навчальних тренінгів. Програма передбачає і впровадження механізму щодо поліпшення взаємодії між відомствами і розрахунку бюджету для соціальних послуг. Також ЮНІСЕФ розглядає можливість створити соціальний центр, послуги в якому будуть розроблені з урахуванням потреб жителів конкретної громади.

Всього в проєкті беруть участь дванадцять громад Донецької та Луганської областей. В ході реалізації проєкту соціальні послуги нового зразка отримають близько 100 тисяч жителів. Впроваджувати проєкт допоможуть Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Українська мережа за права дитини та ГО "Маріупольський союз молоді". Кошти на поліпшення соціальних послуг на Сході України виділив Німецький уряд через Німецький банк розвитку (KfW).

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.