Новини

Назад

У Маріуполі розпочали установку сучасної системи сповіщення населення

28 вересня 2017, 16:09
1515
Екологія

З 18 вересня у місті приступили до монтажу нової системи оповіщення населення. До листопада буде завершено перший етап - встановлять 44 елементів зовнішнього та 40 елемент внутрішнього оповіщення. Про це розповів у ході виїзного брифінгу директор департаменту з питань екології, енергоменеджменту, охорони праці та цивільної безпеки Ваагн Мнацаканян.

Система оповіщення в місті вже фізично та морально застаріла. Тому за розпорядженням міського голови Вадима Бойченко у минулому році була розроблена проектно-кошторисна документація на модернізацію системи. Проект пройшов експертизу п'ятої категорії у Києві.

«Загальна вартість проекту 5,5 млн грн. Передбачається встановлення 81 пристрою на вулицях міста, 306 - всередині приміщень, а також 80 - у громадському транспорті. До кінця року буде завершено перший етап проекту - це монтаж 44 зовнішніх пристроїв та 40 внутрішніх всередині будівель соціальної сфери», - розповів Ваагн Мнацаканян.

Вже встановлено 8 таких зовнішніх пристроїв системи сповіщення у Лівобережному районі та приміських селищах.

Все обладнання є практично автономним - в темний час доби сирени будуть «живитися» від акумулятора, а вдень - від сонця. Сигнал на них надходить по бездротовій мережі на FM та GPS частотах. Звук сирени буде чутно у радіусі 700 метрів, а мовне повідомлення - на 300-400 метрів.

Також у рамках проекту буде модернізовано і пункт управління системою. А сповіщати населення будуть після повторної перевірки сигналу про надзвичайні ситуації, для уникнення дезінформації, що займе кілька хвилин до включення сирен.