Новини

Назад

У Маріуполі пройшов екологічний фестиваль «GreenFest»

21 вересня 2020, 18:00
826
Громадський бюджет

Маріуполь приєднався до міжнародної акції «Let's Do It World!» в рамках Всесвітнього дня чистоти. Цими вихідними в місті пройшов екологічний фестиваль «GreenFest». На локаціях Екстірім-парку проводилися різноманітні майстер-класи та лекції. Проєкт став переможцем в конкурсі програми «Громадський бюджет». Координатор фестивалю - «Зелена рада» при виконавчому комітеті міськради.

«Подібний захід ми проводимо вдруге. У цьому році фестиваль став ще більш масштабним і різноплановим. Ми хотіли показати, що важливо не тільки сортувати ТПВ, а й дотримуватися правил усвідомленого споживання. Радує, що все більше маріупольців цікавляться цією темою», - розповіла автор проєкту, голова Зеленої ради Валентина Абалмасова.

Так, учасникам «GreenFest» пропонували відвідати безкоштовні заняття йогою, де докладно розповіли про різні духовні, психічні та фізичні практики. Заняття вели досвідчені інструктори з Асоціації йоги України. Паралельно проходив лекторій просто неба. На ньому розповіли, як правильно організувати сортування твердих побутових відходів у квартирі та ОСББ.

Також під час фестивалю пройшла мінівелогонка. А представники ГО «З нами добрі серця» провели майстер-клас, як своїми руками виготовити з непотрібних речей, щось потрібне в побуті, наприклад, екоторбу або маску. У проведенні фестивалю були залучені: Міський центр позашкільної роботи, організації Еко-гурт, Еко-Джанг та ініціативна група «Маріуполь сортує».

Крім цього, локації були прикрашені інсталяціями від маріупольських художниць Юлії Магда та Олени Украинцевої. У своїх роботах вони використовували вторсировину, наприклад, пластикові кришки від пляшок з напоями, які раніше зібрали маріупольці, відгукнувшись на оголошення в соціальних мережах. Міми від народного театру «Театроманія» розповідали відвідувачам фестивалю про правила усвідомленого споживання і відповідальне використання природних ресурсів.