Новини

Назад

У Маріуполі пройшли навчання з локалізації розливу нафтопродуктів

30 травня 2019, 16:43
777
Суспільство, Екологія

У зв'язку з відкриттям пляжного сезону та підготовкою до фестивалю проведено навчання з ліквідації розливу нафтопродуктів. Вони пройшли в акваторії порту та на пляжі Піщанка за участю Адміністрації морських портів України, Маріупольського морського порту, Азовського судноремонтного заводу, управління з питань екології міської ради, Рятувальної аварійно-водолазної служби, прикордонників та співробітників ГСЧС.

Згідно з легендою, в Маріупольському морському порті, при передачі лляльних вод, стався розлив частини нафтовмісних вод до акваторії підприємства. Оперативно сигнал про аварійну ситуацію надійшов до усіх контролюючіх служб. На місце приїхали співробітники порту та рятувальники. Вони ізолювали аварійне судно боновими загородженнями. Таким чином, місце розливу було локалізовано.

Після чого аварійно-водолазна служба отримує інформацію про те, що частина нафтопродуктів рухається в бік пляжу Піщаний. На його територію приїжджають фахівці з ранцевим розпилювачем сорбенту, який дозволяє переробити забруднення, які містять нафтопродукти. Це виключає необхідність подальшого збору забруднень з акваторії моря. При цьому сорбент знижує негативний вплив на навколишнє середовище. Оброблені ним речовини, фахівці збирають в спеціальні ємності.

Всі заходи по локалізації розливу фахівці зробили за 15 хвилин.

За словами провідного інженера відділу екологічної безпеки АМПУ Олега Папу, подібні навчання проходять щомісяця.

«Ми складаємо на рік план та відпрацьовуємо ці заходи. Нам важливо, щоб люди вже в автоматичному режимі виконували всі команди та дії. Чим більше тренувань, тим оперативніше й більш злагоджено ми працюємо», - підкреслив він.

В управлінні екології, енергоменеджменту та охорони праці міської ради зазначили, що через обмеження перевірок на законодавчому рівні існує проблема оперативного контролю з боку Азовської морської екологічної інспекції за скиданням баластних та лляльних вод судами, що стоять на рейді. При цьому інспекцією спільно з АМПУ та торговим портом вироблено порядок оповіщення та взаємодії для виявлення порушників і притягнення їх до відповідальності.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.