Новини

Назад

У Маріуполі проходить фестиваль-конкурс мистецтв «Світ краси й фантазій»

12 листопада 2019, 17:36
1230
Культура, Громадський бюджет

У Маріуполі проходить фестиваль-конкурс «Світ краси й фантазій» в рамках Міжнародного фестивалю-форуму єдності «Обіймись, Україно, зі світом!». Учасниками стали творчі колективи Донецької області.

У нашому місті фестиваль проводиться з 2004 року, в цьому році він вперше вийшов на рівень міжнародного. Його мета - підтримка творчого потенціалу обдарованих дітей та талановитої молоді. Такі заходи допомагають популяризувати різні види мистецтв, а також здоровий спосіб життя серед підростаючого покоління.

З 12 жовтня по 16 листопада проводяться конкурсні виступи творчих колективів за напрямками: вокал, хор, інструментальна музика, дизайн, фото та акторська майстерність. Так, на сцені Драматичного театру свої номери показали танцювальні та циркові колективи. На розгляд журі було представлено понад 50 номерів.

Перше місце в старшій і середній віковій категорії посів маріупольський козацький колектив НАНТ «Первоцвіт». Він представив два танці української тематики. Переможцям вручили дипломи та пам'ятні подарунки.

«Спеціально для конкурсу ми підготували два нові танця. Також завдяки програмі «Громадський бюджет» пошили тематичні костюми. Це дозволило нам залишити після себе яскраве враження та перемогти», - розповів керівник народного художнього колективу «Первоцвіт» Олександр Білоконь.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.