Новини

Назад

У Маріуполі проходить фестиваль аматорських театральних колективів

27 березня 2019, 15:18
1107
Культура, Анонси міських заходів, Громадський бюджет

Фестиваль «Маріуполь театральний» проходить вже четвертий рік поспіль.  У ньому беруть участь аматорські театральні колективи міста. З 26 березня по 12 квітня маріупольцям пропонують поринути у світ театрального мистецтва. Про це розповіла директор департаменту культурно-громадського розвитку міської ради Діана Трима.

Відкрився фестиваль балетною постановкою «Лускунчик». Головними героями якої стали діти з інвалідністю Дар'я Чумашвілі та Андрій Долгов. Поставила цей унікальний спектакль Маріупольська школа класичної хореографії Палацу культури «Молодіжний» завдяки гранту «Громадського бюджету».

Сьогодні актори студентського театру ПДТУ «Зелена лампа» показали психологічний спектакль «Всьому свій час». Це спектакль про бездомних тварин. Однак його події змушують задуматися про людські долі та життєві ситуації.

«Шостого квітня народний театр «Театроманія» покаже благодійну виставу «Янголи не плачуть». Цей захід закликає допомогти врятувати життя маленької маріупольчанки. П’ятимісячній Даші потрібна трансплантація печінки в італійській лікарні. Зараз все місто намагається долучитися, та не залишити дівчинку у біді», - наголосила Діана Трима.

Також у фестивалі візьмуть участь: зразковий театр «Грані», маріупольський театр ляльок, молодіжний театр «Персонажі», зразковий театральний колектив «Варіант». А також народний Театр пісні «Forte music», зразковий ансамбль сучасної та естрадної хореографії «Адреналін», народний аматорський колектив «Грецька театральна студія».

Детальніше з розкладом та місцем проведення вистав можна ознайомитись у афіші, що надана нижче.