Новини

Назад

У Маріуполі працюватиме таксі для маломобільних громадян

21 жовтня 2017, 11:25
2156
Соціальне забезпечення, Засідання виконавчого комітету

На засіданні виконкому затвердили впровадження пілотного проекту «Соціальне таксі». Воно безкоштовно буде перевозити маріупольців, які не можуть самостійно пересуватися або рухаються за допомогою засобів реабілітації. Виконуватиме послугу Маріупольський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Пілотний проект реалізується в рамках міської програми «Доступне місто». Його розробкою займвся не тільки міська рада, а й люди з інвалідністю. Цього року на фінансування програми виділено більше 5 млн гривень. Виконано 90 % запланованих робіт.

За словами директора міського центру Надії Астаніної, спеціально обладнаний автомобіль для людей з інвалідністю надаватиме послугу перевезення та супроводження до закладів охорони здоров’я та медичних установ, банків, аптек, органів місцевого самоврядування, закладів соціального захисту, освіти та культури, залізничного та автовокзалів. 

«Щоб скористатися «Соціальним таксі», необхідно буде зробити заявку, звернувшись за адресою та телефоном міського центру соціальних служб або управління з питань звернень громадян та діловодства. Термін надання послуги – не частіше двох разів на місяць однією особою», - зауважила Надія Астаніна.

Транспортом можуть скористатися люди з інвалідністю першої та другої групи, що не можуть самостійно пересуватися, або користуються милицями, палицями та візками, а також діти з інвалідністю старше п’яти років.

Сьогодні у місті проживає біля 16 тисяч осіб з інвалідністю, тому ми повинні знаходити шляхи вирішення проблем таких людей. «Доступне місто» - важлива програма, яка сформує у місті толерантне відношення до осіб з інвалідністю,
підкреслив міський голова Вадим Бойченко.

На виконком завітали і маріупольці, які подякували Вадиму Бойченку за небайдуже ставлення до особливих людей та врахування їх пропозицій та побажань.