
З понеділка 18 спеціальних груп розпочали перевірку торговельних об’єктів та закладів громадського харчування на дотримання карантинних обмежень. Зокрема, таку перевірку зробили й сьогодні.
Начальник відділу аналізу податкових надходжень та контрольно-перевірочної роботи департаменту з питань економіки Інна Толстопятова розповіла, що наразі працівникам та власникам розповідають про діючі обмеження та вимоги щодо роботи закладів.
«Ми пояснюємо, що у «червоній зоні» працювати можуть суб’єкти господарювання, у яких 60% площі відведено продуктам харчування, зоотоварам, лікам, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і садивним матеріалом, добривами. Можуть працювати фінансові установи, які здійснюють діяльність операторів поштового зв’язку, автозаправних комплексів, СТО медичної та ветеринарної практики, ремонту побутових виробів та салонів краси за попереднім записом. З 25 жовтня 80% співробітників вищевказаних закладів мають бути вакциновані хоча б однією вакциною.», - розповіла Інна Толстопятова.
Заклади громадського харчування та об’єкти, де реалізують промислову групу товарів, мають право працювати на доставку. При цьому, за умови, що усі співробітники даних закладів повністю вакциновані (або є документ, який підтверджує, що співробітник переніс захворювання і з цього не пройшло місяць, чи результат ПЦР-тесту і з цього не пройшло 72 години) вони мають право працювати без обмежень. Ці ж вимоги відносяться й до їх відвідувачів.
Якщо вони не мають сертифікату про вакцинацію, то дані заклади не мають право їх приймати та обслуговувати. Штраф за порушення складає від 34 тисяч гривень.
Поки що працівники поліції виписують протоколи лише за відсутність захисних масок. Протягом двох днів сумісних перевірок складено 4 протоколи.




