Новини

Назад

У Маріуполі обговорили питання перерахунку пенсій військовослужбовців

13 жовтня 2017, 11:38
1312
Суспільство, Соціальне забезпечення

11 жовтня в малому залі Кальміуської районної адміністрації Донецьким обласним місцевим осередком Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів та пенсіонерів Державної кримінально виконавчої служби України» була проведена конференції «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб та здійснення перерахунку пенсій».

В ході заходу обговорили питання соціального захисту ветеранів та пенсіонерів в Донецькій області, а також розглянули Постанову Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», яка набуває чинності з 1 січня 2018 року.

На конференції були досягнути домовленості про взаємодію з Маріупольським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та запропоновано всім пенсіонерам звертатись для отримання кваліфікованої юридичної консультації з нарахування та перерахування пенсії. Також спеціалісти надали пояснення, що з 1 січня 2018 року військовим пенсіонерам необхідно на колишніх місцях роботи придбати довідку про нове грошове забезпечення згідно займаної посади з якої виходили на пенсію. З оригіналами та копіями довідки та паспорту звернутися особисто до відділу обслуговування громадян пенсійного фонду (військовослужбовцям) до міста Слов’янськ.

Працівники Департаменту з питань екології, енергоменеджменту, охорони праці та цивільної безпеки міської ради довели основні напрямки роботи служби охорони праці, а саме звернули увагу на обов’язкове проведення атестації робочих місць за умовами праці де є потенційні джерела шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров'я працівників. Атестація проводиться на виконання вимог Закону України «Про охорону праці» (ст. 7, 13) згідно з порядком, затвердженим постановою КМ України від 01.08.92 р. №442 (у редакція від 28.10.2016) і головною метою якої є регулювання відносин між роботодавцем та працівниками щодо реалізації їхніх прав на охорону здоров'я і безпечні умови праці, пільги й компенсації за роботу в несприятливих умовах.

У завершення, учасникам конференції були надані інформаційно – аналітичні матеріали з питань охорони праці та пам’ятки з питань цивільної безпеки.