Новини

Назад

У Маріуполі інклюзивно-ресурсний центр отримав нові можливості для розвитку (ФОТОРЕПОРТАЖ)

26 листопада 2019, 14:01
1726
Суспільство, Освіта

Лівобережний інклюзивно-ресурсний центр переїхав до нової будівлі. Двоповерхове приміщення по вулиці Пашковського, 13 відкрило нові можливості для дітей з особливими освітніми потребами.

Директорка закладу Марина Капліна розповідає, що центр працює вже рік. Раніше він діяв на базі дитячого садочку №70. Проте там не було необхідних умов для навчання дітей.

«Ми займали одне крило. Проте ми не могли надати всі необхідні послуги. В одному кабінеті працювали кілька спеціалістів. А для дітей, скажімо, з аутизмом це велика проблема», - згадує вона.

У новій будівлі створено всі умови для дітей з особливими потребами. Тут працюють кабінети логопеда, психолога, дефектолога. Є окремі кімнати для відпочинку та майстер-класів. Крім того, у центрі надають послуги каністерапії – реабілітації за допомогою спеціально навчених собак.

Щомісяця центр відвідує близько 70 дітей. Головний спеціаліст департаменту освіти Алла Хаджинова зазначає, що такі центри дуже важливо розвивати. Вони допомагають соціалізувати дітей.

«Сюди звертаються батьки у яких дітки з порушенням опорно-рухового апарату, ДЦП, затримкою психічного розвитку. Вони тут не лише розвиваються, але й знаходять друзів, а батьки підтримку», - каже спеціаліст.

Всього у Маріуполі працює чотири інклюзивно-ресурсних центрів у кожному районі міста.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.