Новини

Назад

У Маріуполі до кінця року завершать створення Дитячого регіонального інфекційного центру

17 жовтня 2020, 19:45
2206
Суспільство, Медицина

У Маріуполі тривають роботи зі створення Дитячого регіонального інфекційного центру на базі міської лікарні №4. Тут зможуть обслуговувати 100 тисяч дітей півдня Донецької області. Його відвідали міський голова Вадим Бойченко і глава Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

«Наша мета - захистити здоров'я і життя наших дітей. Тут будуть створені всі умови для високопрофесійного лікування. Ключове - відкриється бак-лабораторія з унікальним обладнанням», - підкреслив мер.

Зараз закінчено капітальний ремонт другого відділення. Тут вже нові палати європейського рівня, обладнані системою вентиляції і кондиціонування. Такі умови будуть створені в усіх відділеннях інфекційного центру. На базі центру буде функціонувати 85 ліжок. Фінансується об'єкт міським і державним бюджетами, а також Групою Метінвест.

За словами першого заступника міського голови Михайла Когута, роботи ведуться з випередженням термінів. Весь комплекс робіт планується завершити до кінця поточного року.

Крім того, Вадим Бойченко і Павло Кириленко відвідали екстрене відділення, створене в хірургічному корпусі МЛ №4. Воно створено в рамках програми ініційованої Президентом України «Велике будівництво». Фінансується за рахунок державного та міського бюджетів.

Тут встановили нові ліфти, комп'ютерний томограф, створили експрес-лабораторію і відкрили комунальну аптеку. Середня пропускна здатність - до 100 осіб на добу. Також обладнаний прийомний бокс для двох автомобілів швидкої допомоги з наскрізним проїздом.

Вадим Бойченко подякував Президенту України Володимиру Зеленському за можливість створити відділення завдяки програмі «Велике будівництво». Павло Кириленко зазначив, що Маріуполь є лідером з розвитку медицини в області. За його словами, це результат ефективної співпраці муніципалітету з лікарнями міста.

«Створення екстреного відділення важливо для побудови сучасної медицини. Приємно, що лікарі мають всі необхідні навички для роботи на сучасному обладнанні», - сказав губернатор.