Новини

Назад

У «Маріупольавтодора» з’явилася нова техніка, що прочищає зливову каналізацію

17 серпня 2017, 17:32
846
Житлово-комунальне господарство

Під час об'їзду міський голова Вадим Бойченко подивився на роботу комунального підприємства «Маріупольавтодор». Сьогодні його співробітники займалися очищенням зливової каналізації вздовж проспекту Нахімова. У роботі використовували нову техніку, придбану цього року.

Про технічні переваги машини меру доповів директор «Автодору» Дмитро Чучмай. За його словами, це аналог техніки, яка знаходиться на балансі «Водоканалу», але на відміну від неї - багатофункціональна, модернізована та оснащена комбінованим насосом.

«Основна причина, чому у нас з доріг не сходить дощова вода - це забита брудом, мулом, піском, листям та іншим сміттям зливова каналізація, яка йде уздовж дороги. Щоб її прочистити, ми відкриваємо лоток та вимиваємо. Незаперечний плюс комбінованого насоса і в тому, що їм можна викачувати мул з колодязів, які раніше вичищали вручну», - розповів Дмитро Чучмай.

У свою чергу Вадим Бойченко зазначив, що на плечі комунального підприємства «Маріупольавтодор» покладаються великі завдання. Воно покликане вирішити проблеми, до яких нікому не було діло десятиліттями. У їх числі - прочищення зливових каналізацій.

Допоможе підприємству спеціальна техніка, яка полегшує працю людей. Раніше вони працювали лопатою та промивали зливову каналізацію  шлангом. Ефективність робіт була низькою, а десь і цього не робили, оскільки не всі зливові каналізації були закріплені за конкретним комунальним підприємством.

«Тепер у зливової каналізації з'явився «господар» - «Маріупольавтодор». Підприємству поставлена задача до початку осіннього періоду усунути всі аварійні ситуації, які ми бачили протягом десятиліть»,
підкреслив мер.