Новини

Назад

Степан Махсма поговорив з журналістами про хід адміністративної реформи в Маріуполі (ФОТО)

09 серпня 2017, 17:53
983
Діяльність депутатського корпусу

Секретар ради Степан Махсма провів брифінг для журналістів. Обговорювали перші результати і подальші плани щодо створення Маріупольської об'єднаної територіальної громади.

«Для початку коротко хочу нагадати про плани Маріуполя щодо проведення адміністративної реформи. Згідно перспективного плану, який формувався за пропозицією облдержадміністрації, до Маріупольської ОТГ повинні були увійти прифронтові селища, що спричинило б певні труднощі в розвитку всієї території, адже за фактом ми б отримали статус території проведення АТО. Тому запропонували альтернативну модель: створення Сартанської  та Маріупольської ОТГ», - почав Степан Махсма.

Як він розповів, область не заперечує проти внесення змін до перспективного плану і створення Маріупольської ОТГ в складі Маріупольської, Покровської, Бердянської, Старо-Кримської та Виноградненської рад.

Для жителів сільських рад Бердянського і Покровського існує альтернатива - входження до Мангушської ОТГ, їм ще належить зробити свій вибір. Але жителі Покровської сільської ради звернулися до губернатора Донецької області Павла Жебрівського і міського голови Маріуполя Вадима Бойченка з проханням посприяти в якнайшвидшому об'єднанні з Маріуполем, тобто в створенні Маріупольської ОТГ. Раніше з подібним зверненням виступали і жителі Бердянського. Це наочно свідчить про їхнє бажання розвиватися разом з Маріуполем.

«На цьому етапі ми готові виступити з ініціативою про створення Маріупольської об'єднаної громади, але перш за все нам необхідно отримати рішення сільських рад громад про їхню готовність рухатися з містом», - говорить секретар ради.

Як звернув увагу головний спеціаліст міської ради Олександр Комар, завтра в Бердянському планують провести громадські слухання, на яких розглядатимуть питання входження до Мангушської ОТГ. Він акцентував увагу на інформації про намір трьох бюджетно-забезпечених громад Мангушського району (Ялтинської, Урзуфської і Мелекінської) створити свою окрему ОТГ і не входити до складу Мангушської. В такому випадку, неминуче постане питання про платоспроможність всієї цієї ОТГ. «Я запропонував би Бердянському і Покровському розглядати питання входження до складу Мангушської ОТГ тільки після вирішення питання про входження туди трьох приморських громад - бюджетних донорів. Інакше абсолютно незрозуміло, як буде забезпечуватися фінансування цієї ОТГ», - підсумував він.

Як було відзначено на брифінгу, складається враження, що думка громади сіл не збігається з думкою частини депутатів і голів їхніх рад. Про це свідчить бездіяльність депутатів і неодноразові звернення мешканців до міської ради з проханнями приєднати їх до Маріуполя.

У свою чергу, Степан Махсма звернувся до жителів Бердянського і Покровського із закликом активніше брати участь в роботі своїх рад, вимагати від депутатів враховувати їхню думку, не давати себе обманювати і не пускати процес об'єднання на самоплив.

«Ми відкриті до конструктивного діалогу, готові обговорювати будь-які варіанти розвитку максимально комфортні для наших жителів і суміжних громад», -підкреслив Степан Махсма.