Новини

Назад

Степан Махсма має намір забезпечити усі КСНи міста відповідними приміщеннями для прийому громадян

10 серпня 2017, 14:24
978
Діяльність депутатського корпусу

Секретар ради Степан Махсма провів нараду з головами і секретарями комітетів самоорганізації населення. На зустрічі також був присутній директор Департаменту міського майна Олександр Добровольський.

Основне питання, яке розглядалося, - нестача приміщень для проведення комітетами прийомів жителів. Голови КСНів, які гостро потребують приміщень, розповіли секретареві ради, де вони змушені проводити прийоми і з якими труднощами при цьому стикаються. Більше 20 комітетам доводиться використовувати одне приміщення. Це "Меотида", "Бригантина", "Балтійський", прийом яких проводиться в одній з будівель по провулку Дніпропетровському. У приміщенні по проспекту Луніна приймають голови КСН «Портовський" і "Зінцевий", по вулиці архітектора Нільсена - "Азовський" і "Морський", по бульвару Шевченка - "Правий берег", "Квітковий" й інші.

"Наш КСН не один  рік орендує приміщення по  бульвару Шевченка, але три роки  тому до нас "підселили" КСН "Правий берег", що створило  певні незручності як для відвідувачів, так і для тих, хто проводить  прийом. Частенько буває так, що  час прийому співпадає, і тоді  в приміщенні стоїть галас, просто  неможливо працювати", - говорить  голова КСН "Квітковий" Ніна  Піковець.

Степан Махсма дав доручення КСНам сформувати перелік адрес об'єктів без господарів, що знаходяться на їх територіях. Ці дані будуть передані до Департаменту міськмайна, і після визначення власника ці площі можуть бути передані в оренду КСНам.

"Треба зробити це  якнайшвидше, тим більше що ви  самі в цьому зацікавлені", - підкреслив Степан Махсма.

На нараді заслухали інформацію КСН "Надія", "Портовський", "Нікопольський" і "Першотравневий" про їх роботу, а також про проблеми, з якими доводиться стикатися. Це випадки відключення електроенергії, що почастішали, пориви водогону, несвоєчасна косовиця трави. Однією з актуальних проблем залишається видача довідок жителям за місцем вимоги.

"КСНи не мають таких повноважень, а люди до нас постійно звертаються з такими питаннями, то їм треба довідку до Пенсійного фонду, то в ЖЕК. Цю ситуацію треба вирішувати на рівні міста", - вважає голова КСН "Надія" Надія Безбатько.

Представники КСН запропонували запросити на наступну нараду представників комунальних служб, до яких у них немало питань. На завершення Степан Махсма зауважив, що злагоджена робота КСНів і міської влади - одна зі складових успішного розвитку.