Новини

Назад

Секретар міськради Степан Махсма: «Лави студентів МДУ поповнилися новими позитивними, емоційно налаштованими людьми, на яких чекає прекрасне майбутнє»

01 вересня 2017, 14:29
889
Освіта

Вчора в ПК «Металургів» відбулося урочисте посвячення в студенти колишніх школярів, а тепер - першокурсників Маріупольского державного університету. Горде звання отримали понад 600 юнаків і дівчат з 10 областей України.

Свято розпочалося з виконання Гімну України у супроводі поліцейського оркестру. Глядачі тепло прийняли виступ солістів цього ансамблю. А запальний український танок у виконанні колективу «Промінь» не залишив байдужими гостей свята.

Зі вступом у велику дружню університетську сім'ю першокурсників привітав ректор МДУ Костянтин Балабанов: «Дорогі студенти! Ви вступили до унікального вишу. Завдяки підтримці на всіх рівнях влади ми подолали шлях від гуманітарного коледжу до класичного університету. І на сьогоднішній день це єдиний класичний виш в Донецькій області, це центр якісної підготовки фахівців і один з провідних в Україні з співпраці з закордонними країнами в сфері освіти, науки і культури».

На заході був присутній і заступник Міністра освіти та науки України Володимир Ковтунець. «Вітаю першокурсників з початком нового етапу на життєвому шляху. Ви його починаєте в університеті, який надзвичайно динамічно розвивається. Ми сподіваємося, що ви будете тими, хто підніме Україну» - сказав Володимир Ковтунець.

Привітати юнаків і дівчат також прийшов секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма. Він висловив сподівання, що молоді фахівці залишаться в Маріуполі та будуть працювати задля процвітання міста: «Муніципалітет Маріуполя і міський голова Вадим Бойченко роблять все можливе для того, щоб студентство в місті розвивалося, щоб студентам було комфортно і, як говорить  молодь,«прикольно» тут вчитися і жити. Дуже хочеться, щоб ті люди, які приїхали з інших областей, пов'язали свою долю саме з Маріуполем. Дуже хочеться, щоб всі ви закінчили МДУ і залишилися саме в нашому місті, тому що воно повинно розвиватися і ставати з кожним роком все яскравішим і красивішим. Це місто, де хочеться жити, це місто-майбутнє ... І хочу сказати одне: щоб стати секретарем Маріупольської міської ради, як говорить Костянтин Васильович, потрібно обов'язково закінчити МДУ».

Після привітальних слів від всіх гостей Костянтин Балабанов, Володимир Ковтунець та Степан Махсма провели урочисту церемонію посвяти в студенти, вручили першокурсникам символічний ключ від знань та студентський квиток.