Новини

Назад

Розвиток муніципального транспорту: закупівля нових автобусів, тролейбусів і запуск маршрутів

26 лютого 2020, 14:09
2422
Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

Сучасні автобуси, трамваї та тролейбуси, система спостереження за рухом громадського транспорту, інформаційні табло, нові маршрути - так змінилося обслуговування КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» за три роки.  Про це розповів директор підприємства Віталій Донєв на 50-ій сесії Маріупольської міської ради.  

Зокрема, до 2016 року парк та умови праці МТТУ бажали кращого. Вулицями міста курсувало лише 30% комунального транспорту, 86% з них знаходилося у аварійному стані. Спільна робота муніципалітету, бізнесу та міжнародних партнерів дала свої результати. Наразі комунальне підприємство має 218 одиниць транспорту: 100 автобусів, 49 тролейбусів, 69 трамваїв.  На ньому зараз працюють 1400 співробітників. До кінця 2020 року їх кількість зросте до 1900.

«У робочий день послугами підприємства користуються понад 180 тисяч пасажирів. У рік - понад 60 млн. У 2019 році транспортна робота збільшилася на 12%, а кількість платних пасажирів - на 9,4%. Середня заробітна плата зросла на 35%.  Минулого року нам вдалося  вирішити питання «кадрового голоду». Сьогодні підприємство планомірно поповнюється новим персоналом. Це дозволить в 2020 році поліпшити роботу МТТУ на існуючих маршрутах і відкрити нові», - зазначив Віталій Донєв.

Ключовим у розвитку та перезавантаженні муніципального транспорту стало залучення міжнародних інвестицій у розмірі 30,5 млн євро від Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції та розвитку.  Кошти направлені на закупку 64 автобусів і 72 тролейбусів, реконструкцію депо, контактної мережі, необхідної техніки та розширення системи управління транспортом. Після реалізації проєктів парк МТТУ буде нараховувати 263 одиниці транспорту. За словами Віталія Донєва, за останній 30 років такого масштабного поповнення парку Маріуполь не бачив.

Це дозволило запустити нові маршрути. З 2016 року у місті їх з’явилося  шість. Це дозволило покращити сполучення між районами, а найголовніше муніципальний транспорт став доступніше. У МТТУ продовжать  підвищувати сервіс.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.