Новини

Назад

На маріупольський IT-вікенд приїхали експерти міжнародних компаній

20 вересня 2021, 08:45
1729
Співпраця з міжнародними організаціями

У Маріуполі пройшла конференція MRPL IT. 10 топ-спікерів і понад 300 учасників з різних міст і країн обговорили сучасні технології, майбутнє IT в світі та розвиток даної сфери в нашому місті. Серед запрошених гостей - заступник міського голови Сергій Орлов і заступник керівника проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Тімоті Мадіган.

«Маріуполь став центром розвитку IT в регіоні. Створення нових просторів дозволило об'єднати молоде, активне і прогресивне IT-співтовариство. Розвиток інформаційних технологій дозволить Маріуполю підвищити рівень та швидкість надання послуг, створити конкурентоспроможні робочі місця», - зазначив Сергій Орлов.

Основними напрямками обговорень стали тренди та актуальні проблеми в індустрії. Захід пройшов за підтримки проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Для Маріуполя це третя IT конференція, організована IT-кластером. З 2017 року наше місто стрімко вибивається в лідери даної сфери. Щорічно динаміка розвитку зростає на 37% - це один з найвищих показників в Україні.

«Конференція важлива не тільки для Маріуполя, а й усієї області. Професіонали та фахівці-обмінюються ідеями і в майбутньому зможуть разом створити нові якісні проєкти. Упевнений, через кілька років про експертів Маріуполя будуть говорити далеко за межами України», - підкреслив Тімоті Мадіган.

IT-вікенд тривав два дні. У Театральному сквері пройшов масштабний фестиваль OpenAir IT Festival. Його організовує Beetroot Academy у співпраці з департаментом інформаційних технологій міської ради при фінансуванні уряду Швеції. Учасники познайомилися з експертами провідних IT-компаній Донецької області і змогли вибрати напрямок навчання.