Новини

Назад

На Лівому березі з'явиться «маленький Диснейленд»

19 серпня 2017, 15:50
743
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Так називають жителі мікрорайону проект «Затишний двір», який реалізується в рамках підтримки ОСББ. Два будинки по вулиці Київській прийняли рішення перейти в ОСББ і тепер занедбане поле між ними поступово перетворюється в «маленький Диснейленд». Приїхав проконтролювати хід робіт перший заступник міського голови Олександр Голтвенко.

Терасний двір будинків №5 та 11 по вулиці Київській відвідують діти з усього мікрорайону. Він ще не завершений, але вже стає центром уваги всієї округи. За словами голови Лівобережної райадміністрації Віктора Очеретіна, вперше в районі займаються благоустроєм такого просторого двору.

Тут з'являться баскетбольна, волейбольна площадки, вже встановлені антивандальні тенісні столи, альтанки, дитячі та спортивні майданчики, а також креативно розміщені лавки. Жителі розділили куточки дозвілля так, щоб у дворі було комфортно відпочивати всім: як молоді, так і людям старшого віку. У планах прикрасити територію фонтаном.

Двір приємно здивував Олександра Голтвенко. «Це один з кращих прикладів того, як об'єднавшись кілька будинків разом можуть не просто упорядкувати маленьку ділянку, а по суті - цілий квартал», - сказав він голові ОСББ.

Перший заступник міського голови зазначив, що в Маріуполі зростає кількість бажаючих перейти в ОСББ. Їх створено в місті вже понад 300! Це свідчить про те, що  ОСББ об'єднує маріупольців, готових спільними зусиллями вирішувати проблеми, які накопичилися в житловому фонді не за один десяток років.

«Тільки спільними зусиллями можна реалізовувати такі повномасштабні та комплексні рішення. ОСББ змінює ставлення людей - вони починають брати на себе відповідальність, цінувати те, що для них робиться та самостійно доглядати за територією, - підкреслив Олександр Голтвенко. - Таким чином, змінюються не тільки двори, але і в цілому Маріуполь».

 Мешканці не тільки доглядають за двором, а й привели під'їзди до зразкового стану. Поверхи прикрашають картини та дитячі вироби. А сходові майданчики оснащені світлодіодними світильниками з датчиками руху. Світло автоматично вмикається на тому поверсі, де знаходиться людина.

«Фактично на освітлення під'їзду витрачається мінімум електроенергії та мінімум коштів самих жителів. Така ініціатива - найкращий приклад того, як можна застосовувати енергозберігаючі рішення в будинку та зекономити навіть на освітленні під'їздів», - зазначив Олександр Голтвенко.