Новини

Назад

Маріупольські музиканти повернулися з італійських гастролей

08 січня 2019, 20:26
2042
Культура

Чотири італійських міста з п'ятьма концертними виступами відвідали музиканти Маріупольської камерної філармонії у складі збірного симфонічного оркестру. Вони взяли участь у фестивалі класичної музики, приуроченому до різдвяних святкувань.

Як розповіла директор департаменту культурно-громадського розвитку міськради Діана Трима, маріупольські музиканти взяли участь у фестивалі на запрошення італійської сторони. Познайомив з концертною організацією диригент симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії (м. Сєвєродонецьк) Назар Яцків. Всі витрати взяла на себе приймаюча сторона.

«Єдиною умовою було участь не камерного, а симфонічного оркестру. Для цього ми зібрали такий оркестр з усієї України. В основі його - камерний «Ренесанс» і музиканти духового оркестру Маріупольської філармонії. Ще близько 20 осіб - музиканти з Дніпра, Львова, Ужгорода, Києва, Запоріжжя, Харкова. Таким чином, утворився збірний симфонічний оркестр. Очолив його Василь Крячок», - зазначила Діана Трима.

На гастролі підготували три концертні програми європейського рівня. Репертуар складався переважно з творів Штрауса. Виконували і твори таких композиторів як Россіні, Чайковський, Хачатурян, Верді та інших.

Український збірний оркестр відіграв п'ять концертів: перший в Сорренто, наступні два у Віко-Екуенсе. Потім в місті Потенца, а заключним став Пеша. Крім Василя Крячока, диригували три іменитих італійських диригента. Один з них - Paolo Scibilia. Він проявив інтерес до нашого оркестру і висловив бажання відвідати Маріуполь.

«Ми вперше піднялися на такий високий міжнародний рівень. Зібрали симфонічний оркестр з різних куточків України. Скрізь, де ми виступали, були повні зали. Збирали аншлаги, на концертах було багато молоді. Це приємно здивувало», - підкреслила Діана Трима.