Новини

Назад

Маріупольські депутати звернулися до уряду щодо покращення залізничного сполучення

29 вересня 2021, 11:21
859
Житлово-комунальне господарство, Сесії міської ради

Сьогодні, під час пленарного засідання Х Маріупольської сесії міської ради, депутати одностайно підтримали звернення до міністерства інфраструктури України. У ньому йдеться про необхідність налагодити якісні залізничні перевезення для міста.

У документі говориться про те, що проблеми з логістикою є перепонами на шляху розвитку міста. Неодноразово жителі писали петиції щодо даної проблеми. За словами секретаря міської ради Ксенії Сухової, вже понад 2 тисяч містян підтримали останню петицію «Якісні залізничні перевезення для Маріуполя».

«До міської ради надходить безліч скарг від жителів та гостей нашого міста. Подорож до Маріуполя – це старі та іржаві вагони, понад добу у дорозі, відсутність кондиціювання, а також елементарних комфортних та безпечних  умов для подорожі», - йдеться у звернені.

У зверненні пропонується:

  • спрямувати на маріупольський напрямок нові та сучасні вагони та повністю списати аварійний рухомий склад потягу Маріуполь – Львів. А також замінити старі вагони на інших напрямках з Маріуполя;
  • скоротити кількість годин перебування в дорозі на всіх напрямках через якісний ремонт рейкового полотна;
  • відновити забуті маршрути, зокрема, Маріуполь-Харків;
  • почати реалізовувати проєкт запуску Інтерсіті в нашому місті.

«Дякую мешканцям за активну позицію у питанні залізничного сполучення. Для нашого міста це відкриє нові можливості для комфортного пересування країною. Упевнений, що Міністерство інфраструктури почує голос наших жителів», - наголосив Вадим Бойченко.