Новини

Назад

Маріуполю передані шість унікальних кованих скульптур (ФОТОРЕПОРТАЖ)

09 вересня 2019, 10:44
1512
Суспільство, Культура

У Маріуполі, на масштабному мистецькому фестивалі Приазов'я «Простір мрій», пройшла урочиста передача дизайнерських кованих скульптур громадам Маріуполя, Сартани і Мангуша. На врученні був присутній заступник міського голови Сергій Захаров.

Десять скульптур були створені за ескізами дітей спільно з ковалями з різних міст України. Близько місяця майстра, під чуйним керівництвом юних художників, втілювали їх ідеї в життя. На врученні творчі тандеми презентували свої роботи. Шість з них передані Маріуполю. Після визначення їх майбутнього розташування скульптури прикрасять паркові зони міста.

Сергій Захаров подякував художників пера і металу за такі чудові подарунки: «Спасибі вам за вашу старанність, в створенні таких приголомшливих скульптур. З'єднати дитячі малюнки і працю коваля - нелегке завдання, але ви відмінно з нею впоралися» - підкреслив Сергій Захаров.

Гостей фестивалю чекала яскрава святкова програма. Бажаючі могли взяти участь у колективному розписі гігантської металевої скульптури - «птах-риба». На критій площадці «Акварелі» пройшла виставка картин. Були представлені роботи різних художніх напрямків, картини молодих художників і навіть малюнки дітей.

Також були організовані майстер-класи з гончарної та ковальської справи. Бажаючі могли власноруч викувати серце з метала або зробити керамічний горщик. Любителі екстриму могли спробувати себе у стрільбі з лука та метанні ножів. Для дітей проходили імпровізовані середньовічні бої. З концертною програмою в режимі «нон-стоп» виступали творчі колективи Міських центрів позашкільної роботи.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.