Новини

Назад

Маріупольцям розповіли як уникнути помилок у податковій звітності

29 липня 2019, 13:55
811
Маріупольська об’єднана державна податкова інспекція інформує

Працівники відділу податку на прибуток Маріупольського управління Головного управління ДФС у Донецькій області провели засідання «круглого столу» для представників житлово-будівельних кооперативів. В ході зустрічі обговорювався порядок формування Звіту неприбуткової організації та співставлення його даних із річною фінансовою звітністю.

За словами начальника управління Людмили Паша, яка головувала на засіданні,  по результатам камеральних перевірок звітності неприбуткових організацій встановлено, що з 94 житлово - будівельних кооперативів не відобразили у звітності основні засоби 56 організацій. Крім того, поширені випадки коли за даними Балансу відповідного податкового періоду не відображено суми нарахованої амортизації та операцій, пов’язаних зі зміною вартості основних засобів. Цим порушено Наказ МФУ від 27.04.2000 № 92 «Про затвердження Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 7 «Основні засоби» та статтей 46 та 133  Податкового кодексу України.

В ході заходу голови ЖБК пояснили причини не відображання вартості основних засобів у фінансовій звітності, а податківці пояснили шляхи виправлення помилки через надання уточнюючої фінансової та податкової звітності.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.