Новини

Назад

Маріуполь повністю забезпечений вакциною від кору

19 січня 2018, 13:01
1364
Суспільство, Медицина

У Маріуполі випадки захворювання кору - не зафіксовано. Місто забезпечене вакциною від кору. Епідеміологічна ситуація - стабільна.

Як розповіла на засіданні виконавчого комітету заступник начальника управління охорони здоров'я Маріупольської міської ради Тетяна Баглаева, вакцинація проводиться у всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги. Її роблять дітям на рік, ревакцинацію в 6 місяців. Якщо з якихось причин батьки відмовлялися раніше робити дитині щеплення, то вакцинація після шести років здійснюється з інтервалом в один місяць двічі.

«Маріуполь забезпечений вакциною від кору. Також додатково замовлено три тисячі доз вакцин в обласному департаменті», - зазначила вона.

Також звертаємо вашу увагу, що вакцину необхідно отримувати у відповідних медичних установах. Управління охорони здоров'я Маріупольської міської ради рекомендує жителям, в разі перших симптом захворювань, звертатися в центр первинної медико-санітарної допомоги до свого лікаря, лікаря-педіатра, де вас проконсультують.

Не забувайте, єдиний надійний метод профілактики захворювання - вакцинація. Щоб запобігти можливості епідемії міська охорона здоров’я просить населення приділити увагу профілактиці захворювання.

Пропонуємо корисну пам'ятку.