Новини

Назад

Маріуполь – лідер області зі встановлення сонячних електростанцій

28 січня 2022, 15:25
847
Житлово-комунальне господарство

За 2021 рік у Маріуполі підключено 127 приватних сонячних електростанцій. За цим напрямом місто стало лідером області. Також до п’ятірки увійшли Лиман, Мангуш, Нікольське та Слов’янськ. Про це повідомляє компанія ДТЕК Донецькі електромережі.

Всього в Маріуполі 267 просьюмерів, які виробляють екологічно чисту електроенергію. Це внесок у декарбонізацію української енергетики, збереження довкілля та формування екологічного майбутнього країни. Крім того, сонячні електростанції допомагають маріупольцям бути більш енергоефективними та отримувати додатковий дохід від виробництва. Один просьюмер в середньому може забезпечити чистою електрикою до 10 домогосподарств.

За минулий рік ДТЕК встановив у Донецькій області 706 нових СЕС. Всього їх 1341. Компанія сприяє підключенню об'єктів зеленої генерації, розвиваючи енергетичну інфраструктуру регіону та забезпечує вільний доступ до неї.

Інформацію про те, як перейти на «зелений тариф» та приєднати домашню сонячну електростанцію, можна знайти на офіційному сайті ДТЕК.