Новини

Назад

Кіно об'єднує людей: у Маріуполі пройде кінофестиваль «КіТИ»

11 вересня 2017, 16:23
1326
Суспільство, Культура

З 14 по 17 вересня в Маріуполі відбудеться Міжнародний кіно-фестиваль «Кіно і ТИ» імені І.А.Шрейбера під девізом: «Кіно об'єднує людей».

У цьому році прийшло 420 заявок на участь з 9 країн світу (Україна, Білорусь, Росія, Казахстан, Киргизстан, Естонія, Бельгія, Греція, Іран). Маріупольські автори також представляють наше місто в різних номінаціях.

У фіналі змагатимуться за титул переможця 172 роботи у 5-и номінаціях: ігрове кіно, документальне кіно, анімаційне відео, кліп, соціальний ролик, однохвилинний фільм.

Урочиста церемонія відкриття МКФ «Кіно і ТИ» відбудеться 14 вересня в кінотеатрі «Савона». Для всіх гостей обов'язковий дрес-код Black Tie. Гості фестивалю зможуть насолодитися виставками, арт-перфомансами і арт-інсталяціями у холі кінотеатру. Також планується творча програма і показ кращих кіно-робіт учасників МКФ «Кіно і ТИ» на великому екрані.

Яскравою подією фестивалю стане творча зустріч із Заслуженим артистом України Вілорієм Пащенко (відомим по фільмах «У бій ідуть лише «старі»», «Ати-бати, йшли солдати» і ін.). Зустріч пройде 15 вересня в ДК «Чайка».

14 і 15 вересня позаконкурсну дитячу програму представлять два повнометражні фільми від «Чілдрен кінофест»: «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу» (Великобританія), «Я люблю тебе, мамо» (Латвія).

15 і 16 вересня фестиваль продовжить конкурсні покази в ДК «Молодіжний». Також, в цей період, за підтримки Міжнародного Дитячого фонду ООН UNICEF, в Театрі Ляльок пройде серія майстер-класів від провідних фахівців кіноіндустрії і семінар «Перспективи розвитку дитячого кіно і ТБ в Україні» за участю продюсерів проекту «Міжнародні дитячі новини WADADA news for kids Ukraine ». У роботі кіношколи візьмуть участь 8 дитячих українських студій.

Завершиться фестиваль 17 вересня урочистою церемонією закриття і нагородження переможців у кінотеатрі «Савона».

Уже традиційно кращі кіно-роботи учасників будуть брати участь у Міжнародному фестивалі кіно, телевізійних фільмів і програм «Слов'янська казка» ім. академіка А.С. Лихачова в Софії (Болгарія).

На всі події фестивалю вхід вільний, на церемонії відкриття і закриття фестивалю вхід за запрошеннями.