Новини

Назад

Якісній воді в Маріуполі бути: Верховна Рада України ратифікувала договір про підтримку проекту з водопостачання

25 квітня 2019, 14:37
2687
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Сьогодні, 25 квітня, Верховна Рада України прийняла проект Закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проекту з водопостачання питною водою в Маріуполі. За документ № 0218 проголосувало 258 народних депутатів.

Для Маріуполя це чергова перемога. Крок за кроком йдемо до мети - якісного водопостачання міста. Ми пройшли бюрократичну частину. Попереду - безпосередньо реалізація проекту. Вже з упевненістю можна говорити, що через 3-4 роки ми вирішимо проблему з водопостачанням, якій скоро виповниться «ювілей» - 100 років,
прокоментував ратифікацію міський голова Вадим Бойченко.

Даний проект став можливим завдяки особистій участі Вадима Бойченка та підтримки з боку Уряду України та Уряду Французької Республіки. Особливу роль зіграла Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Згідно з документом, Франція надасть кредитні кошти в розмірі 64 млн євро, які «покриють» 100% проекту. Також кредит включає 1,2 млн євро на фінансування допомоги по управлінню проектами. Реалізація пройде в кілька етапів. Перший - включає проектно-вишукувальні роботи та планування. Його мета - мінімізувати вплив на навколишнє середовище системи водопостачання та оптимізувати інтеграцію заводу з виробництва питної води в нинішню систему. Після цього реалізація зможе перейти до свого основного етапу. Він включає будівництво заводу з виробництва питної води і організацію забору води.

Проблема водопостачання в місті стоїть досить гостро. Причина цьому - зношеність інженерних мереж і збройний конфлікт, в результаті якого неодноразово виникали проблеми з водопостачанням з основного джерела, який живить місто - Сіверського Дінця. З 2016 року міський голова Вадим Бойченко активно займався вирішенням даної проблеми. Мер неодноразово обговорював питання водопостачання Маріуполя на зустрічах з міжнародними партнерами. Завдяки чому вдалося досягти вирішення наболілої проблеми.