Новини

Назад

Інформація про дослідження морської води

09 вересня 2019, 14:10
772
Екологія

Маріупольська міська філіїя ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує  про результати моніторингових  досліджень  проб морської води  за мікробіологічними  показниками, відібраних 3 вересня в межах  міських  пляжів. Холерний вібріон та патогенна флора не виявлені. Показники вірусного забруднення морської води не встановлені.

Хоч за календарем і настала осінь, але на дворі ще по-літньому тепло. Тому актуальною є інформація про стан морської води на пляжах нашого міста.

Відносно минулого тижня, стан морської води дещо покращився. В двох з п’яти проб морської води індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) перевищував нормативний показник.

Найбільше забруднення  виявлено в контрольній точці відбору на пляжі Приморського району біля готелю «Турист»(створ №112).  Показник індексу ЛКП в цій точці відбору становив 70000 на 1 дм куб на 1 дм куб, при нормі не більше 5000  на 1 дм куб. В контрольній точці відбору на пляжі Лівобережного району в районі водної станції «Наш куточок»(створ №111) індекс ЛКП становив 6200 на 1 дм куб.

Чистою була вода на пляжі Лівобережного району в контрольній точці відбору в районі вулиці Виноградної, 140 (створ № 110) та на пляжах Приморського району біля судноремонтного заводу(створ №113) та біля кафе «RAFALE» (створ №114).

З метою профілактики  виникнення та поширення гострих кишкових інфекцій фахівці лабораторного центру  радять  маріупольцям та гостям нашого міста:

  • обмежити купання на ділянках пляжу з нестабільними бактеріологічними показниками;
  • при купанні не ковтати морську воду;
  • дотримуватися правил особистої гігієни;
  • не купувати харчові продукти у випадкових людей, які торгують  на пляжах та в місцях, не призначених для торгівлі;
  • не вживати питну воду із сумнівних джерел;
  • якісно мити чистою водою овочі та фрукти перед споживанням;
  • не брати на відпочинок та не споживати харчові продукти, які швидко псуються

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.