Новини

Назад

Інформація про дослідження морської води

13 червня 2019, 14:40
1359
Екологія

Маріупольська міська філіїя ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» інформує про результати моніторингових  досліджень  проб морської води за мікробіологічними  показниками, відібраних 3 червня в межах міських пляжів. Збудники інфекційних захворювань та холерний вібріон не виявлені.Показники вірусного забруднення морської води не встановлені.

В чотирьох пробах морської води індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) перевищує нормативний показник.

Найбільше забруднення виявлено в контрольній точці відбору на пляжах Приморського району біля готелю «Турист»(створ №112) та біля кафе «RAFALE» (створ №114). Показник індексу ЛКП в цих точках відбору становить 70000  на 1 дм куб, при нормі не більше 5000  на 1 дм куб. На Лівобережному пляжі в районі вулиці Виноградної, 140 (створ № 110)  індекс ЛКП становить 24000 на 1 дм куб. В контрольній точці відбору на пляжі Приморського району в біля судноремонтного заводу(створ №113)показник індексу  ЛКП дещо кращий від вищевказаних точок, але все ж перевищує норматив і становить 13000 на 1 дм куб.

Найчистішою на цьому тижні була морська вода на Лівобережному пляжі в районі водної станції «Наш куточок» (створ №111). Індекс ЛКП в цій точці відбору становить 2000 на 1 дм куб.

Перший тиждень літа видався спекотним, а морська вода теплою. Щоб  відпочинок на морі залишив по собі лише приємні спогади  фахівці лабораторного центру  радять  маріупольцям та гостям нашого міста:

  • обмежити купання на ділянках пляжу з нестабільними бактеріологічними показниками
  • при купанні не ковтати морську воду
  • дотримуватися правил особистої гігієни
  • не купувати харчові продукти у випадкових людей, які торгують  на пляжах та у місцях, не призначених для торгівлі
  • не вживати питну воду із сумнівних джерел
  • якісно мити чистою водою овочі та фрукти перед споживанням
  • не брати на відпочинок та не споживати харчові продукти, які швидко псуються. 

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.