Новини

Назад

Фінансова мотивація для ефективної боротьби з наркоманією: депутати розглядають критерії та суми винагороди (ФОТОРЕПОРТАЖ)

21 травня 2020, 13:30
829
Діяльність депутатського корпусу

Директор департаменту з питань безпеки та протидії корупції Григорій Березун представив на розгляд постійних комісій Положення про грошову винагороду осіб, які протидіють поширенню наркоманії у місті.

Як зазначив доповідач, Положення приймається у межах міської цільової Програми «Стоп наркотик» на 2019 - 2020 роки».  «Це не тільки співробітники правоохоронних органів, а й звичайні жителі, які сприяють розкриттю злочинів, пов'язаних з наркоторгівлею.  Тобто, допомагають виявити осіб, які розповсюджують наркотики через сайти та інтернет портали», - зазначив Григорій Березун.

Цим Положенням визначено порядок призначення виплат, а також умови, за яких претендентам можуть у цьому відмовити.  Визначено й одноразовий розмір грошової винагороди з урахуванням податків та зборів.  За надання інформації, яка сприяла б виявленню або вилученню особливо небезпечних наркотичних або психотропних засобів, пропонується виплачувати від 10 до 30 тисяч гривень (на одну людину).

Березун підкреслив, що грошова винагорода має стимулюючий характер.  А визначати претендентів на отримання цих виплат буде спеціально створена комісія, до якої увійдуть співробітники виконавчих органів Маріупольської міськради і депутати.