Новини

Назад

#ДоброТи: Працівники бібліотеки ім. Серафимовича допомагають одужувати маленьким пацієнтам позитивними емоціями та гарним настроєм

11 травня 2018, 14:14
919
«Маріуполь 240: фарби доброТи»

Співробітники бібліотеки ім. О. С. Серафимовича беруть участь у благодійному марафоні. Так, бібліотекарі приходять до стаціонару дитячого відділення міської лікарні № 3. Там вони розважають дітей, організовують веселі ігрові бібліопроцедури. Мета заходів – розвинути творчі навички пацієнтів.

Протягом останніх двох місяців робітники закладу проводили з дітьми забавні та цікаві ігри: пальчиковий твістер, настільні бродилки, грали з ними в лото та збирали пазли.

Крім того, виготовляли вироби для прикраси інтер'єру. Наприклад, на Великдень дітлахи виготовили оригінальний тематичний декор у вигляді Пасхального яйця. Діти використовували нескладну, але ефективну техніку обмотки різнокольоровими вовняними нитками. Наступне відвідування лікарні стало своєрідними наближенням до довгоочікуваного літа. Малеча виготовляла декоративні вироби на морську тематику.

Проводячи заняття з пацієнтами, працівники бібліотеки використовують методику лікування французького лікаря Галлі Мат’є. Він практикував поєднання мікстур з гарним жартом та намагався своїми бібліопроцедурами допомогти хлопчикам і дівчаткам швидше одужати, наповнюючи їх енергією, позитивними емоціями та гарним настроєм.