Новини

Назад

Депутати міської ради підтримали флешмоб до Дня прапора

23 серпня 2017, 15:17
1099
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні українці відзначають День прапора. Щоб показати всій країні, що Маріуполь - це місто патріотів, в міській раді ініціювали флешмоб. За його умовами, городяни повинні зробити фото з прапорами на балконах, вікнах або автомобілях. Після цього - розмістити в соціальних мережах під хештегом #сіньожовтийМаріуполь.

Депутати міськради активно підтримали цю акцію. Ніна Павлюк розповіла, що патріотизм батьки прищеплювали їй з дитинства. Вона також навчила своїх дітей любити Україну, а зараз розповідає про значимість прапора підростаючим онукам. "Ми зобов'язані прищеплювати патріотизм, без цього неможливе щире ставлення до країни, в якій ти живеш. Коли я бачу прапор: на вулиці, на балконі - відчуваю радість в душі," - поділилася Ніна Павлюк.

А депутат Володимир Курський висловив думку, що національні символи - невід'ємна частина держави. "У кожної людини є частини тіла, без яких вона не може жити. І у кожної країни є символіка, без якої вона не може існувати. Для мене національний прапор - це невід'ємна частина України. Це поле пшениці і небо, Азовське море і золотистий пісок. З прапором ми покоряємо вершини, рухаємося до світлого майбутнього. Українці, маріупольці, пишайтеся своїм прапором! " - резюмував депутат Курський.

Також сьогодні синьо-жовті стяги були вивішені над державними установами та школами міста. Маріупольці-патріоти теж приєдналися до флешмобу та ділилися фотографіями в соціальних мережах.