Новини

Назад

Депутат Лілія Борисенко : "Програма "Тепло в кожен клас, кожну групу" значно поліпшила умови перебування дітей в закладах освіти міста"

21 серпня 2017, 16:56
689
Діяльність депутатського корпусу

На липневій сесії міської ради була прийнята міська Програма "Тепло в кожен клас, кожну групу", яка розрахована на 5 років. Ця Програма спрямована на заміну в усіх школах і дитсадках старих вікон на пластикові.

Так, на сьогодні в 87 дошкільних установах встановлено 9951 віконний блок, в 11 дитячих садах заміна виконана в повному об'ємі.

Як повідомили в Департаменті освіти Маріупольської міськради, вже замінено 5166 віконних блоків (52%) у тому числі цього року замінені 2457 віконних блоків в 71 дитячому садку. Завершити установку планується до кінця цього року. Ще в дитячих садах необхідно замінити 4785 віконних блоків, площею понад 18 тис.м.кв.

У повному об'ємі вікна замінені в чотирьох школах (УВК №1,14, ЗОШ №47, СШ №66). Наразі замінені 5695 віконних блоків (43%).

За рахунок міського бюджету в 2017 року планується встановити 787 віконних блоків в 49 школах, і в 9 школах за рахунок реалізації міні-проектів.

Як помітили в Департаменті освіти, ще планується замінити 7591 віконний блок площею більше 36 тис.м.кв.

Член постійної депутатської комісії з питань освіти і науки, духовності, молодіжної політики, у справах сім'ї, культури і спорту Лілія Борисенко відзначила важливість цієї Програми.

"Заміна віконних блоків сприятиме не лише збереженню тепла в школах і дитячих садках, але і створить комфортні умови для перебування дітей в цих приміщеннях", - ділиться депутат. Говорячи про учбову установу - Маріупольський учбово-виховний комплекс "Ліцей - школа №48", яким вона керує, Лілія Борисенко підкреслила, що цього року повністю замінені віконні блоки на пластикові на усьому третьому поверсі, де розміщуються початкові класи.

«Приємно, що галузі освіти зараз приділяється така увага, впроваджуються програми з енергозбереження, модернізації. Шкільні класи оснащуються новими меблями і устаткуванням. Так і повинно бути, адже для будь-якої громади освіта - це основа успішного і сучасного розвитку", - підкреслила Лілія Борисенко.