Новини

Назад

День міста Маріуполь святкуватиме відразу на чотирьох локаціях

21 вересня 2021, 15:00
22656
Анонси міських заходів

Цього року програма святкування дня народження Маріуполя дуже насичена.  Концерти, фестивалі та майстер-класи проходитимуть три дні, відразу на чотирьох локаціях – площі Свободи, центральному пірсі, у парку імені Гурова та Театральному сквері.

«День міста ми святкуємо у рік 30-тиріччя Незалежності України. Впродовж всього 2021 року Маріуполь підтверджує почесний статус Великої культурної столиці України. Тому саме на день народження Маріуполя ми хотіли показати культурні, історичні та традиційні особливості нашого міста у всеукраїнському масштабі. Маріуполь – місто біля моря, яке об’єднує. Місто нових можливостей, де втілюються мрії», - зазначив заступник міського голови Олександр Кочурін.

Так, 24 вересня у Театральному сквері стартує триденний книжковий фестиваль Mariupol Open Book. Цікаво буде однаково як дітям, так й дорослим. Проходитимуть презентації книжок від 30 видавництв, читання, лекції та дискусії від авторів зі всієї України. До міста приїдуть - Олександр Ірванець, Леся Воронина, Іван Андрусях, Артем Полежака. Дитяча програма включає проведення різноманітних заходів для дітей від 4 років. Усі новинки можна буде придбати на ярмарку. Локації фестивалю: Театральний сквер, Міський шаховий клуб, бібліотека ім. Короленка та культурно-туристичний центр «Вежа».

З повною програмою можна ознайомитися - http://mariupol-cultural-capital.com/mariupolopenbook

У День міста першим святковим заходом стане урочисте відкриття оновленого парку ім. Гурова. Початок об 11:00. На місті проходитиме Всеукраїнський фестиваль «Мега Йорти». Він присвячений 30-річчю Незалежності України та 200-річчю Грецької революції. Гостей порадують яскравою етнічною програмою та стравами грецької кухні. О 12:00 почнеться урочиста театральна хода представників 90 грецьких товариств із різних куточків України. О 15:00 проходитимуть боротьба куреш та перетягування канату. На сцені виступатимуть творчі колективи з колоритною концертною програмою.

Також 25 вересня на площі Свободи з 18:00 розпочнеться святковий концерт. Його відкриє місцевий кавер-гурт Endorphins. О 19:00 на сцену вийде Дантес. З 20:10 своєю творчістю ділитиметься гурт «Один в каное». О 21:30 маріупольці та гості міста зможуть почути улюблені пісні від гурту «Бумбокс». Справжнім подарунком на завершення свята стане феєрверк.

Крім того, 25 та 26 вересня центральний пірс зустрічатиме гостей мультикультурного фестивалю Goby Fest. У програмі кулінарні майстер-класи, дитячі активності, фотозони та різноманітний фудкорт з традиційними стравами. У перший день біля моря виступлять Endorphins, ШмальгаузенЪ, Jerry Heil та Laud. Початок концерту о 16:00. Крім того, у «Вежі» діти віком від 6 до 12 років візьмуть участь у показі русалоньок.

Приєднуйтеся до святкування Дня народження Маріуполя! Адже #ТутВарто втілювати мрії!