Новини

Назад

Центр підтримки та розвитку МСБ допоміг маріупольцю отримати грант на відкриття бізнесу

21 липня 2020, 11:27
939
Суспільство, Економіка

Станіслав Пащенко під час карантину запустив майстерню виробів зі шкіри. Отримати грант підприємцю допомогли в Центрі підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу.

За словами Станіслава, будучи без роботи вирішив спробувати зайнятися власною справою. Спочатку хотів робити і продавати обкладинки на паспорт із шкірозамінника, але не знайшов майстерні, де роблять принти на ньому.

«Я вирішив спробувати самостійно зробити вироби зі шкіри. Замовив матеріал, подивився відео в інтернеті. Мені сподобалося, і я вирішив розвиватися в даному напрямку», - розповідає Станіслав.

Він створив свою сторінку в Instagram, але для розвитку необхідно було обладнання. Бізнесмен вирішив спробувати виграти грант від ПР ООН. Але виникли труднощі зі створенням бізнес-плану. Тоді чоловік звернувся в Центр підтримки та розвитку МСБ. Тут надали всебічну допомогу. Допомогли написати бізнес-план, відредагували заявку, допомогли підготуватися до презентації, проконсультували з питань оподаткування.

У підсумку, Станіслав зміг отримати довгоочікуваний грант. Зараз він продає вироби своїй майстерні через Instagram, Facebook, міжнародні онлайн-платформи. У планах - найняти співробітників і працювати з іншими матеріалами.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.