Новини

Назад

72% маріупольців задоволені муніципальним транспортом

17 вересня 2021, 15:40
842
Транспорт

Маріуполь посів друге місце серед 24-х міст України у питанні комфорту транспортної інфраструктури. Оцінку давали самі жителі. Такі результати опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) та журнал НВ.

З 2016 року у місті розпочалося формування нової транспортної моделі. На той момент парк МТТУ мав аварійну техніку. В наявності не було жодного автобусу.

За п'ять років було повністю оновлено транспортне наповнення трамвайно-тролейбусного управління. Завдяки співпраці з IFC, Європейським банком реконструкції та розвитку закуплено 64 нових автобуса і 72 тролейбуси. У результаті, на сьогодні частка муніципального транспорту в перевезеннях становить 80%.

Були запущені нові маршрути, які зв’язали віддалені райони міста з центром. Встановлені електронні табло та нові зупинки. В планах – закупити додатковий муніципальний транспорт та модернізувати депо.

«За п’ять років нам вдалося повністю змінити транспортну інфраструктуру міста. Це оновлені автобуси та тролейбуси з автономним ходом, сучасна система управління, європейські павільйони очікування, мобільний додаток. Ключове – комфортні умови пересування містом для маріупольців», - зазначив міський голова Вадим Бойченко.