Новини

Назад

Депутати міськради прийняли рішення подовжити оренду ринку "Ажур" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27 вересня 2017, 16:31
948
Сесії міської ради, Діяльність депутатського корпусу

Одним з найбільш широко обговорюваних питань на XXI сесії міськради стало №107 - Про подовження терміну оренди земельної ділянки по вулиці Казанцева Центрального району міста товариству з обмеженою відповідальністю "Ажур". Щоб дізнатися рішення депутатів з цього приводу, на пленарне засідання прийшли десятки підприємців ринку.

Міський голова Вадим Бойченко акцентував увагу, що на засіданні Координаційної ради було запропоновано подовжити строк оренди землі ринку «Ажур» на 5 років. При цьому за 1 рік представникам потрібно розробити концепцію розвитку ринку з єдиним архетипом торгових точок.

Згідно Регламенту, присутні могли висловити свою думку - член виконкому Лідія Муглі виступила по цьому питанню. Вона закликала при ухваленні рішення врахувати комплексну думку всіх жителів міста, а не тільки підприємців. За її словами, необхідно змінити вид торгових точок і впорядкувати торгівлю в цьому місці.

Підприємці висловили обурення. Зокрема, голова асоціації підприємців «Азовський центр» Людмила Сагірова повідомила, що неприпустимий момент, коли люди залишаться без роботи.

У підсумку присутні зійшлися на думці, що маріупольці хочуть бачити європейський ринок, цивілізовану торгівлю та мати можливість здійснювати покупки. Щоб домогтися єдиних стандартів торгівлі, потрібно активізувати роботу комісії з ринків.

Ще раз заслухавши в подробицях проект рішення, депутати більшістю голосів прийняли рішення про подовження оренди на 5 років.

Вадим Бойченко зазначив: "Щоб встановити порядок в місті, ми приймаємо це рішення з певними умовами - концепцією розвитку і єдиним архетипом".