Новини

Назад

Літературний лабіринт «Подорож по книжкових полицях»

11 серпня 2017, 15:34
945
Культура

Читачі дитячої бібліотеки ім. О.С. Пушкіна зустрілися в творчій майстерні «Різнобарвний світ захоплень» з Маленьким принцом, якому в 2017 році виповнилося 75 років. Діти дізналися, що автор «самої сумної казки» Антуан де Сент-Екзюпері був веселою людиною, любив дивувати оточуючих і дарувати подарунки.

Він був одним з кращих пілотів свого часу, а коли почалася Друга світова війна став військовим льотчиком. «Маленького принца» Антуан де Сент-Екзюпері написав для тих, хто здатний зрозуміти, що «найголовнішого очима не побачиш - пильно тільки серце». Цією казкою як і раніше зачитуються дорослі і діти, тому що в ній можна знайти відповіді на вічні питання: про сенс життя, про сутність любові, про ціну дружби, про невідворотність смерті. Книга перекладена на 180 мов світу.

Завдяки Маленькому принцу, який звик завжди допомагати друзям, наші читачі змогли вибратися з літературного лабіринту. Для цього їм довелося згадати: хто з літературних героїв «най-най-най» і відповісти на питання: з якого самого незвичайного предмета можна зварити кашу. Хлопці подякували свого нового друга, привітали його з ювілеєм і зробили об'ємні календарики-будиночки з пластиліновим малюнком.