Новини

Назад

Данська рада допомагає переселенцям на семінарі у Маріупольському міському центрі зайнятості

10 серпня 2017, 12:00
1105
Суспільство, Соціальне забезпечення

В  центрі зайнятості в Маріуполі пройшов профінформаційний семінар для переселенців. Юрист Представництва Данської Ради у справах біженців Оксана Чекменьова розповіла присутнім про їх права та можливості і про надання Данською Радою безоплатної юридичної допомоги. У семінарі взяли участь 12 клієнтів центру зайнятості.

Юридична обізнаність для переселенців була і залишається життєво важливою. «Закони щодо внутрішньо переміщених осіб постійно змінюються. Нашою задачею є інформування і роз’яснювання цих змін, особливо, коли людина звертається зі своєю конкретною ситуацією»,- розповіла Оксана. Оксана розповіла про останні зміни і надала загальні рекомендації. Після чого учасники семінару ставили свої питання.

Обговорювалися процедури перетину лінії зіткнення, вклеювання фото в паспорт та отримання паспорту дитиною в 14 років. Згадали і питання можливості оформлення спадщини, якщо людина проживала на непідконтрольній Україні території. Про державну зайнятість населення, зміну професії та навчання новій справі розповіла Софія Арзуманова, фахівець центру зайнятості.

Дійсно, дуже часто проблеми переселенців не прописані у законах, і щоб їх вирішити необхідна професійна юридична допомога.